Welkom op onze site WebSteeTalens

Websteetalens.nl
 

London Air

Een grote stad als Londen is natuurlijk prachtig om vanaf een hoger standpunt te bekijken. Je kunt daarvoor een panoramische plek opzoeken in een hoger gebouw, maar je kunt ook in een reuzenrad gaan zitten. In Londen kun je in de London Eye plaatsnemen. Dit enorme reuzenrad staat aan de River Thames en heeft een hoogte van maar liefst 135 meter. Hiermee behoort het tot de grootste reuzenraden ter wereld. De London Eye was bij de officiële opening op 31 december 1999 het grootste reuzenrad ter wereld. Inmiddels zijn er wereldwijd al meerdere soortgenoten die groter zijn.

De London Eye is één van de absolute topattracties van Londen. Dagelijks nemen duizenden mensen plaats in één van de 32 volledig gesloten capsules. Het weer heeft daardoor amper invloed op de hoeveelheid mensen die het reuzenrad dagelijks instappen. Als bezoeker maak je exact één rondje. Dat duurt door de gemiddelde snelheid van 26 centimeter per seconde een half uur. Omdat het rad zo langzaam draait, hoeft het niet stilgezet te worden om mensen in- en uit te laten stappen. 


Per capsule kunnen maximaal 25 passagiers genieten van het panoramische uitzicht over de metropool. Jaarlijks zijn er 3,5 miljoen mensen die in het reuzenrad stappen. Hiermee is de London Eye de best bezochte betaalde attractie van Londen. Dat heeft één nadeel en dat is dat de wachtrijen enorm kunnen zijn. Wie ter plaatse een kaartje wil kopen die kan soms wel uren wachten totdat hij of zij een rondje van een half uur kan maken. Op sommige dagen is de London Eye zelfs compleet uitverkocht, waardoor je gewoon pech hebt.

Het vooraf kopen van een ticket voor de London Eye is dan ook een must als je zeker wilt zijn dat je een plekje hebt en ook om de lange wachtrijen te ontlopen. Ook met een vooraf gereserveerd ticket heb je nog wel enigszins wachttijd. Met een standaard ticket is dat ongeveer 45 minuten en met een Fast Track Ticket is dat ongeveer 20 minuten.