Welkom op onze site WebSteeTalens

Websteetalens.nl
 

2003 Eurocamping Bojkovice


Wij hebben deze camping heel leuk gevonden de gast vrijheid was toe heel goed en het dorp is op loop afstand. Daar is van alles te krijgen in je eerste levens behoefte.

De camping is goed bereikbaar via een goede weg. Als je vanuit Praag de E50 richting Brno neemt, kun je die weg bijna tweehonderd kilometer volgen. Neem voorbij Brno afslag 210 richting Uherské Hradiště om op de E50 te blijven. Sla bij Uherský Brod af naar de 495 richting Bojkovice. Vanuit Bojkovice staat de camping aangegeven en kun je de borden volgen. In het houten receptiegebouw word je ontvangen door de behulpzame eigenaar. Hij heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de camping op te knappen, zodat alles er nu netjes uitziet. 

 

Bij het Tsjechische stadje Bojkovice, in een vallei aan de voet van de Witte Karpaten, ligt Eurocamping Bojkovice. Deze kleinschalige terrassencamping heeft afgebakende kampeerplaatsen gelegen op met gras begroeide terrassen. De hoge bomen geven de nodige schaduw. In juli en augustus zijn het restaurant, de snackbar en het buitenzwembad geopend. Dan is er ook een animatieprogramma en kun je aan excursies deelnemen. Familiecamping met animatie

De meeste kampeerders op Eurocamping Bojkovice zijn families. Vanwege het zwembad en het animatieprogramma trekt de camping in het hoogseizoen veel gezinnen met kinderen. De meeste campinggasten zijn afkomstig uit Tsjechië zelf en uit Slowakije. Niet gek, met de auto ben je in nog geen twintig minuutjes in het buurland. 

Frisse duik in het buitenzwembad

Centraal op de camping ligt een eenvoudig buitenzwembad met een apart peuterbadje. Ook zijn er enkele kleine voetenbadjes, die moeten voorkomen dat er te veel gras in het water terechtkomt. Rondom het zwembad ligt een betegeld terras met bankjes, en een zonneweide met wat ligstoelen. In juli en augustus is het zwembad geopend en kun je een frisse duik nemen.

Witte Karpaten

Eurocamping Bojkovice ligt in een schitterende omgeving: in de groene vallei van de rivier de Olšava, aan de voet van de Witte Karpaten. Dit middengebergte ligt in het grensgebied van Tsjechië en Slowakije. Het is vanwege zijn enorme natuurlijke rijkdom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst als biosfeerreservaat. Hoewel het vooral beschermd wordt vanwege de grote variatie aan grassoorten, is het gebied toch voornamelijk beroemd om zijn orchideeënweides. Trek er dus zeker een keertje op uit voor een mooie wandeling.


Bezienswaardigheden 

Radhorst

Buchlovice

Trenčín in Slowakije