Welkom op onze site WebSteeTalens

Websteetalens.nl
 

Epilepsie.

Ja waarom deze pagina zult u zeggen, nu ik zal het vertellen ik heb sinds 2019 last van nacht epilepsie. 

Ik kreeg 27 april 2019 een aanval toen wisten we nog niet wat ik had, met spoed ben ik naar het ziekenhuis gebracht. Maar ze kunnen niks vinden wat ze ook maar zochten.  Maar helaas kreeg ik 26 juni 2019 weer een nacht aanval. Ben dan gemiddeld 5 min inde aanval en ben anderhalf uur helemaal weg. De ambulance heeft mij naar het ziekenhuis gebracht waar ik twee nachten moest blijven. Omdat dit de tweede aanval was kreeg ik de diagnose epilepsie...... ons leven veranderde van een op de ander dag.

Opeens mag je niet meer autorijden, en drie weken later zouden we op vakantie naar Limburg. Maar Jannie zij we gaan wel en IK rij, ze had nog maar een keer met de caravan daar voor gereden. We gingen met de caravan naar Beesel naar de camping de Petrushoeve.

Ben januari 2020 twee dagen met pensioen gegaan om wat rustiger aan te doen, maar het nood lot kwam weer 20 januari en 29 augustus 2020 kreeg ik weer een nachtelijke aanval. om dat ik nachtelijke aan vallen heb mag wel weer auto rijden ik ben daarvoor gekeurd. Wat heb ik toen een spierpijn gehad dat wil je niet weten (paar maanden last van gehad dat ik mijn armen niet op kon tillen). Op 6 februari 2021 weer en nacht aanval en op 7 april weer een nachtelijke aan val gehad met minder spierpijn om dat Jannie direct neusspray had gegeven. Ik had medicatie wat wel help tegen epilepsie aanvallen maar ik werd er heel depressief van. We kwamen er achter dat ik toch maar overgezet moest worden op ander medicatie. Wij zouden thuis de voorbereidingen doen en dan drie tot vijf weken opgenomen bij Sein in Zwolle voor de opbouw en de en afbouw. wij zijn op 7 april 2021 morgens mee begonnen en die avond kreeg ik weer een nachtelijke aanval. Gelukkig heb tot nu nog geen aanval weer gehad. Door de nieuwe medicatie ben ik wel heel moe, duizelig en slecht consenteren.  


Door de epilepsie ben ik nu begin 2022 80 tot 100 procent afgekeurd. 


Maar dit jaar ben ik ook al twee keer in elkaar gezakt en naar het ziekenhuis gebracht, de laatste keer kwamen ze er achter dat ik twee herseninfarcten heb gehad.

De eerste keer dat ik een herseninfarct heb gehad toen liep ik bij Jannie aan de hand midden in de natuur gebied bij Gennep daar werd ik niet lekker en duizelig onder het wandelen, en toen  moeste ik van Jannie in het gras zitten en het werd alleen maar erger en toen heeft ze 112 gebeld. Daar ben ik met spoed naar het ziekenhuis van Boxmeer gebracht. Ze dachten dat ik een herseninfarct had maar daar kwamen ze tot de conclusie dat ik een epilepsie aanval had gehad (maar het was erg dubieus ) want ze wisten het eigelijk niet.

De tweede geval dat ik een herseninfarct kreeg was ik op weg naar de tuin, ik fietste met mijn kar achter de fiets werd ik ook niet lekker en ben tegen de balustrade onder het viaduct gefietst. Ik heb Jannie nog kunnen bellen en heb heelveel overgegeven en weet daar na niks meer. ben toen ook direct naar het ziekenhuis in Assen gebracht direct door de scan en later door de mri scan. En daar kwamen ze er achter dat ik al een aantal infarcten heb gehad.Epilepsiefons 

Hersenstichting