Welkom op onze site WebSteeTalens

Websteetalens.nl
 

Epilepsie.


Ja waarom deze pagina zult u zeggen, nu ik zal het vertellen ik heb sinds 2019 last van nacht epilepsie en een herseninfarcten gehad......


Ik kreeg zaterdag 27 april 2019 (Koningsdag)een aanval ( wat voor aanval weten we toen nog niet)rond half acht in de ochtend, Wij zaten met ze tweeën op vrienden te wachten want die zouden bij ons de tegels achter het huis er op nieuw in leggen, ik zat wat met hun te appen en flauw te doen, in eens lag ik naast mijn stoel vertelde mijn vrouw later ze heeft direct 112 gebeld. 

Door grote paniek in huis Talens Jannie is ook direct naar de overburen gerent en de buurman is gekomen. toen ben ik met spoed naar WZA ziekenhuis in Assen gebracht. Maar ze kunnen niks vinden wat ze ook maar zochten. 

Maar helaas kreeg ik 26 juni 2019 weer een nacht aanval. Ben toen gemiddeld 5 min inde aanval, 112 gebeld en ben anderhalf uur helemaal weg geweest. En de ambulance heeft mij weer naar het WZA ziekenhuis in Assen gebracht waar ik twee nachten moest blijven. Omdat dit de tweede aanval was kreeg ik de diagnose epilepsie...... ons leven veranderde van de een op de ander dag.

Opeens mag je niet meer autorijden, en drie weken later zouden we op vakantie naar Limburg.
Maar Jannie zij we gaan wel en IK rij, ze had nog maar een keer met de caravan daar voor gereden. We gingen met de caravan naar Beesel naar de camping de Petrushoeve.

Ben januari 2020 twee dagen met pensioen gegaan om wat rustiger aan te doen, maar het nood lot kwam weer en maandag 20 januari 2920 kreeg ik weer een zwaar aanval en veel spier pijn van de aanval.

En zaterdag 29 augustus 2020 kreeg ik weer een nachtelijke aanval. Om dat ik nachtelijke aan vallen heb mag wel weer auto rijden ik ben daarvoor gekeurd. Wat heb ik toen een spierpijn gehad dat wil je niet weten (paar maanden last van gehad dat ik mijn armen niet op kon tillen). Op 6 februari 2021 weer en nacht aanval en op 7 april  2921 weer een nachtelijke aan val gehad met minder spierpijn om dat Jannie direct neusspray had gegeven.

Ik had medicatie wat wel help tegen epilepsie aanvallen maar ik werd er heel depressief van. We kwamen er achter dat ik toch maar overgezet moest worden op ander medicatie. Wij zouden thuis de voorbereidingen doen en dan drie tot vijf weken opgenomen bij Sein in Zwolle voor de opbouw en de en afbouw. wij zijn op 7 mei 2021 morgens mee begonnen en die avond kreeg ik weer een nachtelijke aanval. 

Gelukkig heb tot nu nog geen aanval weer gehad. Door de nieuwe medicatie ben ik wel heel moe, duizelig en slecht consenteren en dubbelzien. Dit jaar was wel afzien vaak met de werkgever om de tafel gezeten dat het niet meer wilde om te werken, mijn zwager heeft het verder gesprek met de werkgever verder afgehandeld en begin 2022 ben ik  afgekeurd voor 80 tot 100 %..

Maar ende 2022 belde mijn neuroloog mij op dat zij mij voorstelde om nog een keer een scan te maken. En daar kwam uit dat ik een aneurysma in mijn nek heb. En naar aanleiding van dubbel zien en duizelig stelt zij voor om naar de oogarts te gaan.
Ik ben bij de oogarts geweest, die constateerde dat ik staar had aan de beide ogen. En dat er geopereerd moest worden.
Ik ben in Feb 2023 aan de beide ogen geopereerd. De beide ogen tegelijk dat was een uitkomst. Ik was  mijn dubbelzien van mijn duizeligheid kwijt.Herseninfarct

Maar dit jaar 2022 ben ik ook al twee keer in elkaar gezakt en naar het ziekenhuis gebracht, de laatste keer kwamen ze er achter dat ik drie herseninfarcten heb gehad.

Achteraf ben ik ook naar het ziekenhuis in Emmen gebracht om dat ik tik in mijn achterhoofd voelde onder het douchen en heb mij nog afgedroogd en Jannie nog geroepen en daar ben ik toen ook gaan brakken en ben ook bewusteloos af gevoerd naar het ziekenhuis in Emmen, daar zeiden ze dat ik een migraine aanval had (corona was belangrijker)ben weer naar huis gegaan kon niet op mijn benen staan, in een rolstoel gehezen en heen gezonden.

De eerste keer dat ik een herseninfarct heb gehad (9 juni 2022) toen liep ik bij Jannie aan de hand en waren we het Pieterpad aan het lopen maar midden in de natuurgebied bij Gennep werd ik niet lekker en duizelig onder het wandelen, en toen  moest ik van Jannie in het gras zitten en het werd alleen maar erger en toen heeft ze 112 gebeld. Daar ben ik met spoed naar het ziekenhuis van Boxmeer gebracht. 

Ze dachten dat ik een herseninfarct had maar daar kwamen ze tot de conclusie dat ik een epilepsie aanval had gehad (maar het was erg dubieus ) want ze wisten het eigelijk niet.

De tweede geval dat ik een herseninfarct kreeg was ik op weg naar de tuin, ik fietste met mijn kar achter de fiets werd ik ook niet lekker en ben tegen de balustrade onder het viaduct gefietst. Ik heb Jannie nog kunnen bellen en heb heelveel overgegeven en weet daar na niks meer. ben toen ook direct naar het ziekenhuis in Assen gebracht direct door de scan en later door de mri scan. En daar kwamen ze er achter dat ik al een aantal kleine infarcten heb gehad.

In het ziekenhuis in Hoogeveen kwamen ze er ook achter dat ik een hele kleine aneurysma in mijn achterhoofd heb zitten aan de buiten kant van mijn schedel.
In 12 februari 2023 heb ik derde herseninfarct gehad onder het wandelen in de bos bij Lheebroek daar werd ik niet lekker onder het wandelen, werd duizeligen ben een poos op een bankje gaan zitten. en daar werd het weer wat beter. Van het ene bankje naar de ander bank zijn we bij de auto gekomen en naar huis gegaan. In huis werd ik niet lekker moest braken maar dat kwam niet, maar viel weg ben toen naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Na veel onderzoeken en scan's waar van heb ik een PET-CT-scan UMCG in Groningen gehad. Heb wel 10 dagen in het ziekenhuis gelegen , ze hebben niks kunnen vinden waar het vandaan komt. Blijf nu wel onder controle.

Epilepsifons 

Hersenstichting