Welkom op onze site WebSteeTalens

Websteetalens.nl
 

24 oktober 2020 Pieterburen naar Winsum

Wij hebben het boekje er bij gepakt en de eerste weg links in geslagen, daar bij kom je direct alles mooie kerk aan je rechter hand tegen.


Aan de linker hand heb je een Camping Boetn Toen ziet er zo wel leuk uit. wij vervolgen de schelpenpad en dan kom je bij een linkse scherpe bocht en daar loop je betonpad op.

je komt langs de achter kant van Zeehondencreche, en van daar uit ga je de wijde wereld in.

Loopt nu langs een een klein smal watertje de Maar en als je een houten boogbrug tegen komt aan je linkerhand steek je die over.

Dan ga je bij de volgende brug rechts af en na de brug direct links af en vervolg het graspad tot aan de verhardeweg. 


Deze steek je over en ga je voor de boerderij rechtsaf en dan kom je bij een klein smal brugje en de steek je over en vervolg je weg naar de oosterweg en daar ga je links af.

Deze oosterweg vervolg je na de kruising ga je recht door krijg aan je rechterhand een mooi verkoopkraam.    

Een paar honderd meter verder vervolg je een smal asfalt wegje door het Oosterbos richting Eenrum.

Eenrum is een mooie oud dorpje op het Groningerland bekent van haar grasbaanrace.

Het heeft een heel mooi oude kern wat echt zo Gronings is


Als je Eenrum verlaat kom je op een nieuwe rotonde en die steek je over en dan kom je in Mensingeweer terecht weer zo mooi dorp met echt ook weer zo mooie molen die op het Grongerland ziet.


Je loopt de molenweg op langs de molen de Hollands Welvaart uit 1855 wat heel indrukwekkend vindt, wij vervolgen onze weg over de witte loopbrug.


We lopen verder langs de Mensingeweersterloopdiep na Winsum toe zo 3 km en zo komen we uit op de Winsumerdiep uit en daar gaan we linksaf richting Winsum.

Ja Winsum het mooiste dorp van 2020 in Nederland! 

Is ook weer zo mooi Groninger plattelands dorp de kerk op een terp en veel water wat we eigenlijk niet verwacht hadde, maar in de roots waar de familie van Jannie weg komt is heel leuk dorp.Twee mooie kerken zijn te bewonder bij open dagen...

 

Een schitterend dorp met veel water...

Bij ende van dag een even een vette hap bij EETCAFE J&A wat er goed in ging..... en we kregen bij het eetcafe ook een leuk ansichtkaart ....