Welkom op onze site WebSteeTalens

Websteetalens.nl
 

30 December 2020 Schoonloo naar Sleen.

Deze woensdag 30 december zijn we vroeg uit de veren want we moeten om 8.30 uur in Sleen zijn om onze bus te halen naar Schoonloo. Maar helaas de bus is later dan we graag wilden, met een kleine vertraging van een kwartier stappen we met drie man in de bus, er was nog iemand uit Zwolle bij gekomen die ook het Pieterpad gaat lopen.


We gaan van start naar Sleen eerst de camera even voor de borst ophangen en dan aan de wandel. we verlaten Schoonloo via de Brinkakkers gaan we de Boswachterij Schoonloo in.

We lopen over veel drassige paden na de N376 de weg van Schoonloo na Schoonoord over maar voor de overgang staat nog een Flintenbank van veldkeien uit 1923 in de periode van ontginningen door de werkverschaffing hier geplaatst.   


Gaan we via een Flintenweg (keienweg)ons pad vervolgen helaas hebben we geen foto hier van gemaakt wat ik heel jammer vindt, maar we lopen gewoon verder.

Maar dan komt er weer een bankje van Schoonloo toch wel leuk, want die verteld ons hoeveel we gelopen hebben. 

 

 


Ik weet niet wat we met bankjes hebben maar we komen steeds niets tegen om koffie te drinken. Maar na vele kilometers verder hebben we beet een picknicktafel het is wel een beetje nat maar dat deert ons niet staande koffiedrinken smaakt ook wel.Wij weten niet wat we met bankjes verder hebben maar die komen maar sporadisch tegen.


Wij vervolgen onze weg verder door de bos en de hei en dan kom je toch langs mooie plekjes.


Het loopt mooi door maar we krijgen wel steeds meer honger maar nog geen bankje, we naderen het oranjekanaal met een mooie boogbrug daar gaan we over en vervolgen onze weg.


De brug over en vervolgen onze weg, het weer wordt er ook niet beter op we krijgen wat gesputter uit de hemel de paraplu moet nog te voorschijn gehaald worden. Maar ja je weet tijd van het jaar dat dit ook kan gebeuren regen. 

Een paar km verder hebben we geluk we kunnen ons buikje weer wat te eten geven waar we erg aan toe zijn, er is een bankje in zicht. 

Onze plastic zak op de bank en ons fleece kleed. 

Kop koffie en thee een boterham en een ei gaat er altijd weer in, smullen maar weer.


Ja wij zijn ook weer paar km verder gelopen zien we als we na de bewegwijzering kijken volgens ons klopt er iets niet maar ik kan het mis hebben hoor.


We vervolgen ons Pieterpad maar weer richting Sleen, en daar komen we ook een paar schotse hooglanders tegen altijd weer leuk dit keer achter het schokdraad maar dat geeft niet.


Na dat we de mooie beesten achter ons laten lopen we verder na Sleen. We zien een steen op een bult staan, wat leuk dit in het bos maar we lopen door, maar Jannie is toch wel nieuwsgierig ziet een informatiebord gaat kijken en zegt: Wil je de gedenksteen van de Pieterpad bedenkers nu ook voor bij lopen. 
Wij gaan ons pad verder en dan komen we langs een Prehistoriche grafheuvel (tumulus)de Galgenberg.


We wandelen onze weg verder richting Sleen, we komen nog een monument tegen uit de tweede wereld oorlog. Hier is in 1943 een Britse bommenwerper neer gestort en onderdelen van dit toestel is verwerkt in dit monument. de vliegers zijn begraven op het begraafplaats in Sleen. 

Onze voettocht gaat verder na Sleen gaan we via een tunnel onder de N381 door, na een paar honderd meter langs de bosranden gelopen hebben gaan we nog een bakkie thee doen om de laatste 4 km naar Sleen te lopen.

Dit stuk vindt ik wel even leuk we lopen dan weer de vlakte op in de zon heerlijk, we zien de kerk toren van Sleen al in de verte. We zeggen tegen elkaar daar moeten we naar toe.


We hebben hebben onze voettocht van 25 km volbracht, wat is dit toch ook een mooie plaats Sleen met zijn oude huizen en een mooie kerk schitterend.Ik wil nog even wat meegeven wat mij trekt aan het lopen van het Pieterpad en me zo goed doet in mijn hoofd.