Welkom op onze site WebSteeTalens

Websteetalens.nl
 

19 en 20 December Zuidlaren naar Rolde

We lopen twee dagen over deze tocht, er zijn twee problemen voor deze tocht. De Carona heeft grote impact, dat Rutten liever niet heeft dat je onnodig gaat reizen met het openbaar vervoer. En dat het openbaar vervoer ook een grote onderneming is dat je van Rolde naar zuidlaren anderhalf uur onder weg bent. Daarom hebben we er voor gekozen om er tweedagen over toedoen. De eerste dag hebben we de fietsen in het centrum van Gasteren (als er een kroeg of een eet gelegenheid is noemen ze het een centrum) neer gezet en zijn we met de auto naar Zuidlaren gegaan. Van daar zijn we gaan wandelen naar Gasteren.Vanaf de markt lopen we richting het zuiden rechtsaf, direct aan je rechterhand kom je langs de oude Synagoge van Zuidlaren.  


Wij lopen dan door deel van Zuidlaren dat we niet kennen want daar kom je niet als je naar de Zuidlader markt gaat. Het was nog altijd de bedoeling om een wandeling gaan doen rondje Zuidlaren maar nog nooit van gekomen. Maar dat hoeft dus nu niet meer we gaan nu richting Dennenoord.

Wij lopen nu het psychiatrische kliniek Dennenoord op, en daar komen we direct aan onze linkerhand het oude gebouw tegen uit 1895 het voormalig hoofdgebouw een schitterend gebouw. Als we verderlopen over het terrein komen aan onze rechterhand paviljoen Randwijk tegen en even verder aan de linkerhand de watertoren van Dennenoord wat toch leuk dat dit allemaal er nog staat en onder monumenten zorg valt (rijkswege beschermt dorpsgezicht) dit moet nooit van ons afgenomen worden. 

Wij verlaten Denenoord terrein en we vervolgen onze weg richting Schipborg. Onder de viaduct gaan we rechtsaf richting een leuke Camping waar we nog een keer weekend willen staan Camping de Vledders.

Voor de camping slaan we linksaf richting Schipborg, over het fietspad wandelen we naar het Schipborgse Diep


We gaan rechtsaf over de witte brug die over de Schipborgse Diep ligt, daar gaan we het Noordelijke entree van het Nationaal beek- en es- dorpen landschap de Drentsche Aa breed beekdal in.Na de brug gaan we linksaf het dal gebied in van de Drentsch Aa, wat een mooi stukje Drente is waar we erg van genieten.We lopen ons pad verder na een eigen koffie to go en boterham gaan we het drassige Drentse Aa gebied richting een boog brugje over het water, helaas geen foto gemaakt te veel mensen op de brug. Nu lopen we door de slingerende bospad dicht langs de Anlooërdiepje die meanderende zijbeek verder richting Gasteren.Dit stukje is heel leuk aan gelegd met dat brugje weer over het Anlooërdiepje, wij ver volgen ons wandeling richting de Gasterse Duinen. Daar aan gekomen zien we een aantal schotse hooglanders bij een bankje staan. Waar je heel dicht bij kon komen, zij zijn heel mak.

 De duinen lopen we verder in en daar komen we een mooi bankje tegen en weer een hunebed, wat altijd weer leuk is.


Dan nu naderen we de eerste deel van van onze tocht van Zuidlaren naar Rolde, Gasteren is in zicht waar onze fietsen in het centrum staan.

We gaan morgen verder met deel twee Gasteren na Rolde ik kijk er na uit om over de Balooërveld te lopen. 19 en 20 December Zuidlaren naar Rolde deel 2


Vandaag vervolgen wij onze tweede deel na Rolde vanaf Centrum in Gasteren, vanaf de bushalte op de Brink gaan we rechtsaf richting Loon. Een stuk lopen door Westeinde in Gasteren bij huis 24 gaan via de Gagels Gasteren uit, gaan we linksaf zandpad op en na kleine km gaan we linksaf een smal pad op en lopen dan langs het Gasterse Diep en gaan we rechtsaf over het fiets brugje en daarna gaan we linksaf de na het Ballooeërveld.


Het Ballooërveld is van oefenterrein over gegaan in een mooi stukje natuur, heidegebied met veel brede zand paden, het is wel zwaar lopen daar.


Het schaap staat hier wel heel dominant uit gezaagd uit een boom....


Van uit hier gaan we de Es weer op van Rolde en daar komen een monument tegen, hier staat hoe ver je gelopen hebt.


We gaan nu richting het dorp Rolde, we komen langs het oude treinstation  en wij kijken nu op de mooie kerktoren, via de begraafplaats lopen we naar eindpunt van deze dag.De volgende route gaan we dit spoor vervolgen.